La imatge

Mare de Déu de Sales, Viladecans

La imatge actual de la Mare de Déu de Sales

La imatge de la Mare de Déu de Sales és una imatge de fusta, d’estil romànic, però moderna. La va fer l’escultor Antoni Agraz intentant imaginar com devia haver estat la imatge original, i va ser beneïda per l’arquebisbe de Barcelona, cardenal Narcís Jubany, el dia de la Festa Major de 1980.

Actualment, i en espera que s’acabin les obres de l’ermita i s’hi pugui instal·lar definitivament, la imatge es guarda a la parròquia de Sant Joan i s’exposa a la veneració dels fidels els dies de la Festa Major.

Abans d’aquesta imatge, la representació de la Mare de Déu de Sales que ja s’havia fet tradicional era una imatge de guix, que va ser adquirida en acabar la guerra, per substituir la imatge que abans hi havia, i que durant la guerra s’havia cremat.

Mare de Déu de Sales (Viladecans)

La imatge que es va venerar entre els anys 1940 i 1980

Aquesta imatge cremada durant la guerra havia estat a l’ermita des de feia molts anys. No sembla que fos la imatge primitiva, però sí que tenia una antiguitat considerable. Era una imatge de fusta, que s’acostumava a cobrir amb diversos vestits, i que probablement s’havia anar reformant i restaurant al llarg dels anys.

Mare de Déu de Sales (Viladecans)

La imatge antiga de la Mare de Déu de Sales